JAM Nederland weer op Goois Jazz Festival

Ook dit jaar bij de 35e editie van het Goois Jazz Festival werkt GJF weer samen met JAM Nederland.Deze keer staan The New York Second en de Cool Dawn West Coast op het programma, bands met leden van JAM.

Bij het Goois Jazz Festival zijn dit jaar onder andere Jacqueline Govaert, Gerard Ekdom en New Cool Collective te beluisteren. De opbrengst gaat naar het goede doel, dit jaar twee: Woongroep De Olmen en Kiwanis. Woongroep De Olmen is een veilige plek met een inspirerend klimaat waarin ruim aandacht is voor individualiteit, verantwoordelijkheid en persoonlijke ontwikkeling van jongeren met een beperking. Kiwanis zet zich ervoor in dat ieder kind moet kunnen sporten. Sport geeft plezier, kracht en vertrouwen. Sport verbindt. Onmisbaar voor de ontwikkeling.

Kaarten zijn nog beschikbaar voor 35 euro bij ’t Spant in Bussum.

JAM Nederland
De leden van JAM Nederland komen vier keer per jaar bij elkaar. Beroepsmusici geven een concert en masterclass of workshop. Het doel is dat iedereen zich kan blijven ontwikkelen. De ene keer besteed je in klein groepjes ingedeeld op niveau aandacht aan het thema van de dag, bijvoorbeeld timing, improvisatie of klank. Een andere keer werk je met de grote groep aan een onderwerp. Mensen gaan altijd geïnspireerd en met nieuwe kennis naar huis.

De middagen staan onder leiding van gerenommeerde musici: Hans Mantel, de Houdini’s, Bart Wirtz, het Artvark Saxophone Quartet met Ntjam Rosie, Ben van Gelder en Reinier Baas om maar een paar voorbeelden uit Nederland te noemen, maar ook uit het buitenland komen grootheden: Gary Smulyan, Chris Cheek, Gene Jackson en Don Braden zijn voorbeelden. De eerstkomende sessie is op 10 juni met de Cubaanse pianist Ramón Valle.

Wil je lid worden van JAM Nederland? Dat kan! Ga naar de website www.jamnederland.com of mail naar [email protected].