JAM Nederland en Goois Jazz Festival kondigen samenwerking aan

JAM Nederland, het netwerk van niet-beroeps jazz musici, en het Goois Jazz Festival, het op-één-na-grootste indoor jazz festival van Nederland, hebben een samenwerking aangekondigd. Als onderdeel van de samenwerking is één podium op het Goois Jazz Festival geheel gevuld met bands die worden geleid door JAM leden, en waarin niet-beroeps en professionele jazz musici samen spelen. Daarnaast wordt het GJF via het netwerk van JAM leden en daarbuiten actief onder de aandacht gebracht. Via de samenwerking voldoen beide organisaties aan hun missie om jazz in al zijn verschijningsvormen een breder publiek te geven, de kruisbestuiving tussen professionele en niet-beroeps musici te bevorderen, en daarnaast nog ideële en maatschappelijke doelen te ondersteunen.

Het Goois Jazz Festival is al 33 jaar één van de toonaangevende Nederlandse jazz festivals. Met Ruth Jacott, Gare du Nord, Peter Beets, Tineke Postma en The Preacher Men in de line-up voor 2016 wordt weer een schitterend programma geboden voor de liefhebber van Nederlandse jazz. Eerder stonden grote namen als Candy Dulfer, Trijntje Oosterhuis, Ruben Hein, Alain Clarke, Wouter Hamel en Yuri Honing op de planken bij het GJF. Daarnaast ondersteunt het GJF met de kaartverkoop ieder jaar een maatschappelijk doel, dit jaar het Friendship Sports Centre voor gehandicapte kinderen.
Voor meer informatie: www.gooisjazzfestival.nl. Contact: Willem Jan Paardekooper Mobiel: 06-21811229 / [email protected]

JAM Nederland is hét netwerk van Nederlandse niet-beroeps jazz musici. JAM leden komen vier keer per jaar bijeen voor workshops met, en concerten van, professionals. Op het JAM podium verscheen reeds een keur aan Nederlandse en internationale jazz musici, waaronder Tineke Postma, de Houdinis, Hans Mantel, Bart Wirtz, en Artvark Saxophone Quartet met Ntjam Rosie. Daarnaast vormt het ledenbestand van JAM een steeds groeiend netwerk van actieve niet-beroeps jazz musici – een ideaal platform voor het vormen van bands, het vinden van invallers, en voor podia die JAM in toenemende mate weten te vinden voor het verzorgen van optredens.

Voor meer informatie: www.jamnederland.com. Contact: Harald Walkate Mobiel: 06 22139569 / [email protected]