The Houdini’s

2 februari 2014: Houdini’s
Houdinis

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk hier de 5 min. video van de avond: http://youtu.be/MfQ5rg70Fx8

’s Neerlands beroemdste sextet verzorgde voor de 2e JAM Sessie een concert met eigen repertoire waar de vonken van afvlogen. De Houdini’s (Rolf Delfos-sax, Ilja Reijngoud-trombone, Angelo Verploegen-trompet, Marius Beets-bas, Bram Wijland-drums, Erwin Hoorweg –piano) namen gezamenlijk deel aan de masterclass die daarop volgde – ieder bandlid vertelde op humoristische wijze (Hoorweg: “de pianist is eigenlijk de sukkel van de band”) iets over de rol van zijn instrument in het nastreven van “de kracht van het collectief”. Diverse JAM leden werden op het podium uitgenodigd om de inzichten te illustreren. Delfos vatte de centrale les van de middag kernachtig als volgt samen: “je moet gewoon heel veel met elkaar spelen, en elkaar af en toe op de bek slaan.”

De middag werd afgesloten met een jamsessie en een groot aantal JAM leden wist ook onder het genot van een drankje aan de bar van Toomler bij te praten met oude muziekvrienden en nieuwe jazz contacten te leggen. Op de website zijn binnenkort foto’s, filmpjes en de opnames van de middag te vinden.

De Quote Die Ons Zal Bijblijven

“Er zijn twee dingen heel belangrijk op de bas. Dat is namelijk de één, en de grondtoon. Dat zijn heel belangrijke dingen. Als je die te weinig speelt dan gaat de telefoon niet. ” (Marius Beets)

Feedback van de Leden

“Dank voor een zeer geslaagde middag in Toomler. Geweldig concert van de Houdini’s, instructieve en humoristische masterclass en goede jamsessie.” Joost Italianer

“Ik denk dat ik ook namens de andere leden van de sectie Amsterdam spreek als ik jullie complimenteer en dank voor een heerlijke en leerzame middag. Dat smaakt naar meer!” Peter Post