Dick de Graaf’s New Quartet

Op zondag 23 april 2017 komt Dick de Graaf’s New Quartet bij JAM Nederland. Deze workshop gaat over het toepassen van Peter Schat’s toonklok in de jazz.

Kwartetleden: Dick de Graaf (tenorsax) met Federico Castelli (gitaar) Stefan Lievestro (bas) en Jimmy Hueting of Jamie Peet (drums).

Dick de Graaf en Stefan Lievestro vormen de spil van dit energieke kwartet waarin deze twee imposante jazzmusici een samenwerking aangaan met twee interessante nieuwkomers: gitarist Federico Castelli en drummer Jimmi Hueting. Op het repertoire staan stukken van Dick de Graaf waarin hij zich heeft laten inspireren door de vogels rond zijn huis en door de klassieke componisten Bela Bartok, Olivier Messiaen en Peter Schat.

Federico Castelli is een smaakvolle gitarist en een natuurlijke improvisator. Hij studeerde aan het conservatorium van Fermo (I) en studeerde vanaf 2009 aan de jazzopleidingen van de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam. Met de band van bassist Alessandro Fungaro won hij in 2014 de Keep an Eye Award.

Jimmi Hueting is een swingende en inventieve drummer. Hij studeerde aan conservatoria in Den Haag en Parijs en voltooide zijn master studie in Rotterdam. In 2015 won Jimmi de Erasmus Jazz Award, een prijs voor opvallend talent aan de jazzafdeling van Codarts.

Stefan Lievestro studeerde aan de conservatoria van Arnhem en Hilversum. In 2005 won hij de prestigieuze Deloitte Jazz Award en in 2007 was hij programmeur van het Festival Jazz International Rotterdam. Behalve een virtuoze contrabassist is hij ook een gewaardeerd componist, een gevierd bandleider en een succesvolle CD producent.

Dick de Graaf behoort tot de eerste generatie jazzmusici afgestudeerden aan het Rotterdams Conservatorium. Vanaf de jaren 80 bedient hij de Nederlandse en internationale jazzpodia met een lange reeks projecten waarin hij zich onderscheidt door zijn eclectische aanpak als saxofonist en componist. Muziek van zijn favorieten Jimi Hendrix, Franz Schubert, Bela Bartok en J.S. Bach vertaalde hij overtuigend naar moderne jazz. Als saxofonist en componist is Dick te beluisteren op meer dan 25 CDs waarvan 6 op zijn eigen label Soundroots Records.