Van Asselt/ Vistel Project ‘Jazz meets Jazz’

Op zondagmiddag 21 juni ontvangen wij de Cubaanse trompettist Jorge Vistel die dan in Nederland is voor de promotie van de net verschenen CD Tierra a la Vista. Het thema van de middag is ‘hoe speel je latin jazz’

Jorge Vistel- trompet, Edgar van Asselt- piano, Uli Glaszmann- contrabas en Niek de Bruijn- drums

www.facebook.com/vanasseltvistel

van asselt Vistel

 

 

 

 

 

 

 

 

Vistel van Asselt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Locatie: Muziekschuur – Kerkplein 36 Abcoude

Programma

14:00 Deur open

14:30 JAM leden spelen in combo´s o.l.v. de professionals.

Het thema is “Hoe speel ik latin jazz”…

16:00 Pauze

16:30 Concert Van Asselt- Vistel Project

17:45 Borrel en afsluiting

Combo’s/jammen

Op 21 juni  is er gelegenheid voor alle JAM leden om in combo´s mee te spelen. We hebben drie verschillende ruimtes (met piano) tot onze beschikking zodat we drie combo’s kunnen samenstellen.

Het is niet nodig maar wel raadzaam je van te voren aan te melden voor de combo’s! We horen vooral graag welke drummers en bassisten aanwezig zullen zijn en vragen drummers hun eigen set mee te nemen.

We zullen ter plekke een aantal Real Book stukken selecteren. De professionals zullen aanwezig zijn om deze jamsessie te leiden en te ondersteunen met ‘tips & tricks’.

 Achtergrond

Jorge Vistel werd geboren in een muzikale familie in Santiago de Cuba. Hij begon met trompet spelen op negenjarige leeftijd en begon op 15-jarige leeftijd zijn professionele carrière met optredens in Salsabands. Vistel woont sinds 2007 in Madrid, en in Spanje treedt hij op met zijn eigen quintet de Vistel Brothers, waarvan de eerste CD eveneens op Fresh Sound is uitgekomen.

Vistel speelde in 2010 in het David Murray Cuban Ensemble de ‘Nat King Cole en Espagnol’ tournee door heel Europa. Hij had optredens op Vitoria Jazz Festival, Menorca Jazz Festival, Castelldefels Jazz Festival en andere Spaanse festivals. Sinds kort speelt Jorge in de band van Alfredo Rodriguez, de nieuwe protegé van Quincy Jones, hiermee speelden ze op het Montreux Jazzfestival en in april 2014 een tournee in Azië en Japan. Bassist Reinier Ilizarde maakt ook deel uit van deze formatie.

Edgar van Asselt begon eveneens op jonge leeftijd met muziek maken. Hij studeerde in 1997 af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Al tijdens zijn studie speelde hij met musici als Ack van Rooijen, Benjamin Herman en Eef Albers. Edgar ontmoette tijdens een studiereis in New York saxofonist en ex-messenger David Schnitter. Met hem nam hij 2 Cd’s op en tourde hij zes keer. De band speelde ondermeer op het North Sea Jazzfestival.

Van 2005-2010 was Van Asselt de vaste pianist van de Young Sinatras, een populaire band die vele optredens in binnen- en buitenland deed. Daarnaast speelde hij met het Rotterdam Jazz Orchestra, Bob en Chuck Findley, Philip Harper en tourde hij met Tango Extremo. Ook speelt hij in het Rik van den Bergh/Bart van Lier Quintet.