Wild Man Conspiracy feat. Chris Cheek

Chris Cheek

Chris Cheek

Wild Man Conspiracy

Wild Man Conspiracy

Op 30 oktober 2016 ontvangen wij Wild Man Conspiracy feat. Chris Cheek. De saxofonist is in Nederland als onderdeel van een Europese tournee met Guillermo Celano – gitaar – Gerard Kleijn – trompet /effects – Joost Kesselaar – drums.

Wild Man Conspiracy, een Nederlands trio met improvisatoren heeft hun eerste cd KNOTS uitgebracht op het New Yorkse label ‘Red Piano Records’ in 2015. De groep bestaat uit trompettist Gerard Kleijn, gitarist Guillermo Celano en drummer Joost Kesselaar. Gevestigde namen in de Nederlandse jazz- en geïmproviseerde muziekscène. Wild Man Conspiracy staat voor spontaniteit, humor, creativiteit, speelsheid en improvisatie.

De groep raast hiermee voorbij aan alle hokjes waarin zij niet gevonden willen worden en vormt hiermee een welkome aanvulling op de wereld van de jazz en geïmproviseerde muziek. Zij spelen veelal gecomponeerde maar ook spontaan geïmproviseerde muziek. Poëtisch, filmisch, sereen maar soms ook rebels en verontrustend. De ondogmatische kijk en houding van Wild Man Conspiracy bepalen de volstrekt eigen sound van de groep. Elk bandlid neemt net zo gemakkelijk de leiding of volgt simpelweg wat er nodig is voor het moment. Muziek van musici die niet uit zijn om iets te bewijzen maar hetzelfde zoeken: Samen mooie, grenzeloze en eerlijke muziek maken en hiermee hun publiek raken!

In oktober en november 2016 toert de groep door NL en Europa met als gast tenorsaxofonist Chris Cheek(USA). Chris speelde o.a. met Paul Motian, Charlie Haden’s Liberation Music Orchestra, The Bloomdaddies, Bill Frisell, Brian Blade, Lee Konitz, Carla Bley, Tom Harrell, Brad Mehldau, Axis Saxophone Quartet, met Josh Redman, Chris Potter and Mark Turner. Chris heeft vier albums als leider gemaakt voor Fresh Sound Records.

Deze workshop is toegankelijk voor leden van JAM Nederland en niet-leden. Leden betalen 100 euro per jaar voor deelname aan vier workshops. Ben je (nog) geen lid? Mail dan naar Adrien de Boer, je betaalt 35 euro voor deelname aan de workshop en het bijwonen van het concert.