Iman Spaargaren & TRUNK Nieuwe Poort Amsterdam

Trunk (C) Ron Beenen

Trunk (C) Ron Beenen

TRUNK houdt zich bezig met funk. Maar niet zo maar een muur van geluid geproduceerd door strak schetterend koper, een veelvoud aan synthesizers, stampende bassen en een tot machine verworden drummer. Nee, TRUNK creëert energie opgebouwd uit goed in elkaar zittende grooves. En dat is precies wat deze 4-wheel drive door en over ieder denkbaar harmonisch en ritmisch terrein laat rijden. Het gaat bij TRUNK om de complexiteit van jazz te vatten in slimme, dansbare en vooral toegankelijke composities en om uitdagende en sterke live optredens. Het zal niet verbazen dat baanbrekend werk als Bitches Brew van Miles en de benadering van Medeski, Martin & Wood hierbij van grote invloed is. Check de website www.trunk-funk.com

TRUNK heeft het laatste jaar grote ervaring opgebouwd in het clubcircuit in en rond Amsterdam en Rotterdam. Hun eerste album komt dit voorjaar uit. De band bestaat uit saxofonist Iman Spaargaren bekend van bands als Thelonious4, Captain Hook, en zijn nieuwste formatie Undercurrent.

(www.imanspaargaren.nl), pianist Wolfgang Maiwald die recent met zijn trio (met Guus Bakker en Pim Dros) erg in de belangstelling staat vanwege zijn in 2014 verschenen CD The Silent Ones (www.wolfgangmaiwald.com), bassist Dave Sahanaja (Captain Hook, Horns of Plenty) en drummer Franc auf dem Brinke (Deborah J. Carter, Toon Roos en het trio van Christian Hassenstein).

 

Iman Spaargaren – saxophones, bass clarinet
Wolfgang Maiwald – keyboards, piano
Dave Sahanaja – electric bass
Franc auf dem Brinke – drums

Workshop “Groove is in the Heart”

Deze workshop is toegankelijk voor leden van JAM Nederland en niet-leden. Leden betalen 100 euro per jaar voor deelname aan vier workshops. Ben je (nog) geen lid? Mail dan naar Adrien de Boer, je betaalt 35 euro voor deelname aan de workshop en het bijwonen van het concert.

Groove is in the Heart is een inspirerende workshop voor meer dan beginnende muzikanten die graag willen grooven en jammen. Denk aan dampende stampende bass & beats en messcherpe horns, coole moves en freaky solos. Nummers van muzikanten als Herbie Hancock, Eddie Harris en Trunk passeren de revue.

Wat maakt een groove zo onweerstaanbaar? En hoe zorg je er samen voor dat het een hele vette groove wordt? Hoe verhouden melodie, harmonie en ritme zich tot elkaar? Hoe kun je er op improviseren? We werken aan de collectieve groove, het spelen van een funky improvisatie en het bedenken van begeleidende riffs. De workshop wordt afgesloten met een concert.

Iman Spaargaren is saxofoon- en klarinetdocent bij SpaargarenMuziekFabriek.nl en bij de Muziekcirkel in Amsterdam. Hij heeft in de afgelopen jaren diverse workshops gegeven (o.a. In Utrecht en Rotterdam). Tevens is hij arrangeur bij de Small Bigband On The Roll uit Utrecht.

Iman speelt naast zijn docentschap in diverse bands (Iman Spaargaren Undercurrent, Thelonious4, European Union Quartet, Captain Hook), heeft verscheidene CD’s uitgebracht (In The Moment, Flow) en heeft in 2012 de prestigieuze Young VIP Tour gedaan. In 2013 toerde hij o.a. door de VS.

Wolfgang Maiwald is een succesvol pianist die o.a. bekend is van zijn werk met het Wolfgang Maiwald Trio (CD’s Two Faces en The Silent Ones) en muzikale samenwerkingen met o.a. Jesse van Ruller, Ellen ten Damme en Rick Margitza in het binnen- en buitenland.

Zelf Cum Laude afgestudeerd aan het Hilversumse Conservatorium in 1995, geeft Wolfgang les aan de DJAM, een particulier opleidingsinstituut voor Jazz en Lichte Muziek in Amsterdam. Wolfgang houdt zich ook intensief bezig met opnametechniek en studio-productie.

Dave Sahanaja is een veelgevraagd bassist en werkte met bands en artiesten als Captain Hook en Charlotte Karlsted. In het verleden maakte hij deel uit van de roemruchte formatie Horns of Plenty. Zijn spel wordt het beste omschreven als ondersteunend, melodisch, intuitief en lyrisch. Dave geeft bas-clinics en legt zich toe op studio-producties.

Frank auf dem Brinke is een inspirerende en bevlogen leraar, met een dijk aan lesgeefervaring op alle niveaus. Hij was een professor aan het Prins Claus Conservatorium Groningen voor vijf jaar. Hij was eveneens hoofd van de percussie-afdeling van CREA van de Universiteit van Amsterdam. En al in 1993 richtte hij Drummers Initiative Drumschool op in Amsterdam, waar hij doceert aan studenten, amateurs, semi-professionals. Franc is eveneens al meer dan 20 jaar een bevlogen gecertificeerd trainer en coach van Management Training programma’s en teambuilding-sessies. Zijn unieke aanpak vindt op grote schaal enthousiaste weerklank bij bedrijven als Shell, Capgemini, Philips en Price Waterhouse Coopers.

Franc speelt als uitvoerend muzikant veelvuldig op nationale en internationale podia met Toon Roos, Deborah Carter en Christian Hassenstein.