11 maart 2018: The Feen Brothers

Improvisatie is een van de meest belangrijke levens-skills, het vraagt om de perfecte balans tussen vrijheid en structuur (bijvoorbeeld individualiteit en groepssound). Hoewel in de geschiedenis van de westerse muziek improvisatie altijd een belangrijk onderdeel was, is het tegenwoordig vrijwel alleen te vinden in de Jazz. Jazz is een ritmische en tonale muziekstijl die zowel huiswerk als lef van de musicus vraagt en dit maakt de voldoening van samen Jazz maken groot.

In deze workshop willen de broers, die zelf al jammend met elkaar opgroeiden, vooral inzoomen op de lef die het vraagt om fantastische Jazz met elkaar te maken en zullen ze de participanten uit dagen om ongeacht hun huidige skill niveau zichzelf te ontstijgen in samenspel.

Betoverd door de kinderlijke eenvoud van Dave Brubeck’s improvisaties en de magische toon van zijn illustere alt-saxofonist Paul Desmond groeiden de vier getalenteerde broers voornamelijk musicerend met elkaar op en sleepten samen en afzonderlijk meerdere jazzprijzen in de wacht. Hoewel Brubeck (die in 2012 overleed) lang anathema was in de Nederlandse jazz scene behoren zijn platen en composities absoluut tot de pronkstukken van de jazzgeschiedenis en is deze (broederlijke) Brubeck Tribute haast onafwendbaar. Stukken als Take Five, Blue rondo a la turk en Unsquare Dance brachten jazz zelfs naar de top van de internationale hitlijsten en in deze spetterende tribute gaan de broers opzoek naar de chemie van een onderschat jazzgenie.

De gebroeders Van der Feen zijn zelf inmiddels een heus begrip in de Nederlandse muziekwereld, zij speelden en spelen individueel met zeer uiteenlopende topformaties zoals het Metropole Orkest, Toots Thielemans, Caro Emerald, Pete Philly, Holland Baroque Society, Jazz Orchestra of the Concertgebouw en het Concertgebouworkest, en vinden elkaar nu in een onverwerkte jeugdliefde voor de muziek van het legendarische Dave Brubeck Quartet!

Je kan je aanmelden voor dit event via Eventbrite.