Berend van den Berg, Joost Kesselaar, Erik Robaard

Berend van den Berg trio

Berend van den Berg

Erik Robaard – bas

Joost Kesselaar – drums

Berend van den Berg Trio

Berend van den Berg studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en geeft momenteel les aan het het Conservatorium van Amsterdam.

Hij begon zijn carriere bij het Jeff Reynolds Quintet (cd ‘Emotions’)  en de Frank Grasso Big Band, waarin hij samenspeelde met John Clayton, Dee Daniels, Chet Baker en Toots Tielemans. Hij begeleidde   Ann Burton, Denise Jannah, Astrid Seriese (‘Eclipse’), Ellen Helmus (‘Out of the Blue’), Joop Thonhauser (‘Stolen Moments’) en Lils Mackintosh (‘In the wee small hours of the morning’). Hij was pianist in het Hans Braber Trio en speelde met Phil Upchurch, Jon Eardley, Melbra Rai en Heinz Kretchmer. Op het North Sea Jazz Festival met o.a. Earl Coleman, Idris Mohammed, Walter Booker en zijn eigen band het N.J.Q.

Programma

Deze keer krijgen de combo’s de gelegenheid zich te presenteren bij wijze van voorprogramma.

14:00 Deur open

14:30 JAM leden spelen in combo´s o.l.v. Berend van den Berg en andere leden van de band

Thema: ‘Comping’: hoe begeleid ik een song? (nog nader te overleggen)

In jazz ligt de focus vooral op improvisatie en soleren, maar er is vaak maar weinig aandacht voor wat je het grootste deel van de tijd doet: begeleiden. Hoe doe je dit eigenlijk? Hoe ondersteun je een solist op een goede en muzikale manier? In de workshops zullen Berend van den Berg en zijn bandleden hier dieper op ingaan.

15.45 Pauze

16:15 Combopresentaties

17.00 Concert Berend van den Berg

18:00 Borrel en afsluiting

Locatie: Muziekschuur Abcoude, Kerkplein 36. Parkeren Dr.  van Doornplein