Dick de Graaf Trio

3 november 2013: Dick de Graaf ‘Out of the Blues’trio 

AB DickdeGraaf foto Hans Koert

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dick De Graaf en zijn Out of the Blues trio verzorgde een compact concert met repertoire van Oliver Nelson op hoog niveau. Tijdens de workshop werden vijf JAM leden gecoached door Dick de Graaff aan de hand van “Stolen Moments”. Mooi was dat de tips van De Graaf hoorbaar leidden tot beter spel van de JAM leden. De avond werd afgesloten met een geïnspireerde jamsessie waarin de energie van de avond tot ontlading kwam… Verder zijn de eerste contacten gelegd binnen dit netwerk en heeft een aantal JAM leden onderling nieuwe mogelijkheden besproken om samen te spelen of op te treden.

Dit vonden de aanwezigen van de eerste JAM Sessie op 23 november:

De Musici – “Een prima initiatief met een frisse, onderscheidende aanpak die duidelijk de mogelijkheid biedt om tijdens en na het optreden een sterke band tussen musici en publiek te creëren. Arno, Pascal en ik hebben hier enorm veel speelplezier en voldoening uit gehaald” (Dick de Graaf)

“Een ideaal podium voor wat JAM nastreeft: dicht op het publiek, dus contact en binding, plus een prima akoestiek” (Dick de Graaf)

“Vond het een heel goed sfeertje, heb heerlijk gespeeld en de interactie met het publiek tijdens het workshop deel was heel intens en nuttig voor zowel de zaal als voor ons” (Arno Krijger)

De mensen in de zaal – “Wat een geweldig optreden van OTB, en de workshop er na was voor mij een openbaring, ook al omdat Dick de Graaf en zijn mede-muzikanten moeiteloos het aan de orde gestelde thema in de juiste banen leidden”

“Heel mooi concert en ook de workshop vond ik heel interessant”

“Didactisch was De Graaf heel sterk”

“JAM heeft hier een hele sterke start mee gemaakt”

“Met dit optreden en deze workshop heeft JAM de lat voor zichzelf erg hoog gelegd”

“Ik heb erg genoten en ook een boel opgestoken”