Combo’s

Voor de workshops worden JAM leden ingedeeld in combo’s en worden de combo’s gecoached door de ingehuurde professionals. De combo’s worden voorafgaand aan de workshop samengesteld door de organisatie op basis van de aanmeldingen voor die dag. Hierbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden
met niveau** van de leden.

Niveau A

Je hebt nu lang genoeg thuis geoefend en wil eens met andere muzikanten gaan spelen. Je hebt een beetje je eigen stijl ontwikkeld en wil niet te ingewikkelde stukken spelen maar gewoon lekker swingen! Je hebt nog niet eerder opgetreden maar zou het wel aandurven.

Niveau B

Je hebt ervaring in verschillende bands, treedt wel eens op en je speelt de Real Book standards vlot mee. Je wil wel eens wat arrangementjes proberen en je repertoire uitbreiden. Met improvisatie kom je een heel eind door het schema maar je bent nog niet echt tevreden over je solo’s.

Niveau C

Je hebt veel bandervaring en met het spelen van standards ben je een beetje klaar. Je hebt voldoende kennis van harmonieleer, leest vlot en wil nieuwe muzikale wegen verkennen. Qua improvisatie: je bent af en toe behoorlijk tevreden over je afgeleverde solo. Je wil graag meer optreden!

Niveau D

Je speelt regelmatig met conservatorium studenten en profs en voor de leek is het verschil niet te horen. Je vindt het leuk om zo nu en dan een masterclass te doen om weer eens wat nieuws te leren. En je bent vooral op zoek naar podia die jouw band willen boeken!

____

**Het betreft een globale indeling die niet heel nauw luistert. We houden zoveel mogelijk rekening met alle niveaus.  In de praktijk kan het echter voorkomen dat je in een combo speelt dat (deels) boven of onder je niveau is. Daarmee proberen we  een volgende keer weer rekening te houden. Voor ritme-secties geldt bovendien dat deze mogelijk meerdere combo’s moeten ondersteunen.